Klockan 9:00 började dagen som inte skulle vara avgjord förrän elva timmar senare. Fem lag i varje grupp spelade ett rakt seriespel där förloraren fick åka hem och skämmas redan innan slutspelsfesten börjat. Tyvärr får man väl säga att värdlaget SockerOllon stod för dagens första skräll när man i sista gruppspelsmatchen spelade bort sig från slutspel i sin egen cup. Detta efter att haft förvånandsvärt svårt att göra mål och samtidigt förlorat lite för mycket uddamålsmatcher. Andra laget som inte fick vara med om det roliga var Polisen. Att utge sig för att vara topplag lurade ingen och de alkoholiserade fick åka hem tidigare:

Kvartsfinal 1 Runes Bandyspett Wildhogs 2-4

Kvartsfinal 2 Jocell Örrby Mean Machines 2-3

Kvartsfinal 3 Sirius Tigers Hammar Wankers 3-2 ef.straffar

Kvartsfinal 4 Urmelkutt Evertssons Heros 4-1

Att Arvikalaget Runes Bandyspett fick stryk av vildsvinen från Grums var ingen större skräll. Men att Jocell, regerande mästaren, skulle åka ut i kvartsfinal mot Örrby MM från Grums var cupens bamseskräll! Hammar Wankers från Hammarö slog inte bara ut värdlaget SockerOllon utan höll dessutom på att ställa till det betydligt för Sirius Tigers. Efter 1-1 vid full tid blev det straffar, något som Wankers ledde med 2-1 innan Sirius med kniven på strupen satte två och räddade den avgörande. Andra Arvikalaget Urmelkutt lyckades med sin frenetiska innebandy lira sig vidare mot semifinal efter att ha ganska enkelt spelat bort Evertssons hjältar från Kil. Wildhogs, Örrby MM, Sirius Tigers och Urmelkutt vidare till semifinaler:

Semifinal 1 Wildhogs Örrby Mean Machines 1-3

Semifinal ett mellan de båda Grumslagen Wildhogs och Örrby. Wildhogs, anförda av hockeykollektivet Bäcker, fullkomligt sköt sönder Örrbys backar. Trots detta fick man inte in bollarna i nät utan fick se sig besegrade av den elaka maskinen. Örrby MM till final.

Semifinal 2 Sirius Tigers Urmelkutt 3-1

Urmelkutt hade lyckats ta sig till semifinal, något ingen räknat med. Samtidigt hade Sirius Tigers nästan missat sin plats till semi i kvartsfinalen. Det märktes att Vänersborgslaget inte ville riskera någonting utan prioriterade försvarsspel. När sen en Urmelspelare fått hjärnsläpp efter ett Siriusmål, fick Arvikalaget avsluta matchens fem sista munuter med en man mindre på banan. Det gav aldrig matchen någon chans och Sirius tämligen enkelt till final.

Final Örrby MM - Sirius Tigers 1-5

Örrby såg ut att kunna bjuda på en sannsaga när de lyckades peta in 1-0 ganska tidigt i matchen. Men sedan märktes det vilket lag som hade den största motivationen. Sirius Tigers som snopet kom hem med silver förra året körde helt sonika över Örrby Mean Machines och kunde enkelt vinna matchen med hela 5-1. Kanske framförallt tack vare en utomordentligt duktig målvakt som gjorde några av dagens svettigaste räddningar. Så efter att ha legat vid Frykens strand ett år så får SockerOllon Trophy blicka hem från södra delen av Vänern istället! Grattis till Guldet Sirius Tigers!

Av de tio lagen var det fyra lag från förra årets cup. Förutom värdlaget SockerOllon och fjolårssegrarna Jocell var det Arvikalaget Urmelkutt och silvermedaljörerna från Vänersborg, Sirius Tigers som återigen slogs om Trophyn. Inför cupen stod man tyvärr inför två avhopp och en jättekupp där bottenlaget BK Alkoholics från Kil utgett sig för att vara topplaget Polisen från Karlstad. Men vi tar det från början:

För andra året i rad gick SockerOllon Trophy av stapeln. Innebandyfesten där tio lag gör upp om den vackraste och mest legendariska av alla priser! Och det blev en lördag full av skrällar, hårda tacklingar, vackra dragningar och slutligen en revanchsugen segrare.

Tigrar knep det andra SockerOllon Trophy!

Vi i föreningen vill passa på att tacka alla deltagande lag för en mycket trevlig cup och hoppas att ni också upplevt den som lyckad. Vi vill också tacka Andreas Hjärtquist och Mattias Harneman i sekretariatet samt de alldeles utmärkta domarna som såg till att cupen flöt som hallonsaft! Vi syns nästa år!
Turneringens enda tjej & enda elitseriespelare.
Varför guld när man kan få en dubbelkörv?
Hubert från Sirius Tigers, straffspecialist - jojo!
Sirius Målvakt bjuder på en lufttur och en räddning!
Så här ser man ut om man inte får ta med sig Trophyn hem till Kil igen.
Rickard trivs ypperligt i publikhavet.
Pär Bäcker och Björn Karlsson i en hård duell!
I utvisningsbåset vinner man inga matcher!
Glada, (och förvånade?) silvermedaljörer i Örrby Mean Machines.