Spraytan

SockerOllon testar Spraytan!
Den här tiden på året är kritisk. Badsäsongen närmar sig snabbare än du hinner säga bromsbett, och ännu en gång tvingas du lägga upp din likbleka lekamen på stranden. Men såvida du inte har planer på att extraknäcka som reflex eller gillar att bli misstagen för en strandad albino-val, så finns det knep! Och glöm livsfarliga cancerkanoner där du tvingas simma runt i din egen svett. SockerOllon har testat Spraytan för att avgöra om det är din genväg till att bli coolt Miami Vice-brun!


På Spakällan i Grums har dom ett duschsystem för att bli brun, utan risk för cancer eller irriterande tyska badturister. Med andra ord kan man slippa att se ut som en tops utan att ens behöva sätta sin liktorniga fot i solen, och till allmän beskådning. Eftersom SockerOllon är en förening som månar om sina medlemmars mentala hälsa så tyckte vi att ett testreportage var på sin plats. Christian och Henrik tog på sig den ansvarstyngda uppgiften och släpade sina solrädda kroppar ut ur grottan och in i duschen. Angelica Dahlgren på Spakälan var dagens solgud och fick nöjet(?) att sprutlackera grabbarna. Och sprutlackerad är just vad man blir.

Vita styltor

Med en airbrush kopplad till en specialfärg så arbetade Angelica fram likt en billackerare på ackord. Möjligen för att undvika svetsblänk från dom genomskinligt vita överkropparna? Att det endast blev halv och inte helkroppsmålning var inte bara av ekonomiska skillnad. Det erbjöd även en stor humoristisk faktor att behålla sina vita styltor att referera mot. I efterhand så kändes det dock som om testpatrullen skulle ha sprayat kalsongkotten också, för att undersöka om myten om färg och storlek stämmer. Visserligen är det tveksamt om någon legitim salong erbjuder en sådan tjänst i Sverige?

Varierande resultat

Själva sprayningen tog bara 2-3 minuter och kändes kall men fräsch. Visuellt ser det dock mindre fräscht ut då man ser ut att ha lekt bajsmannen i någon festivallatrin. Detta försvinner dock relativt snabbt och överflödet torkar man försiktigt bort. Duscha ska man vänta med minst 5 timmar och färgen fortsätter verka i upp till 12 timmar. SockerOllonpatrullen väntade närmare 20 timmar innan det årliga julbadet fick tidigareläggas. Och resultatet var rejält men också varierande. Christian hade mer färg i ansiktet men tappade också mer än Henrik efter tvätten. Detta ska enligt Angelica ha med ens hudpigment att göra.

Svart på Vitt

Efter en rolig stund och 150 kronor senare hade alltså Christian och Henrik "Blackploitationerats", och gått ifrån ordinära White Trash Ollon till äkta P.I.M.P's - åtminstone från midjan och uppåt. Så ser fiskpinnarna hemma i frysen ut att vara mer redo för sommaren än dig, så passa på att skaffa dig en veckas solbränna. Who's the man?!