Så var det den tiden på året igen; Tussilago, fågelkvitter och GäddHunt! Att få en stock i nävarna och vatten i stövlarna lockar som vanligt fram mannen i vilken frökenfigur som helst. Primitiva funktioner som visar vilka vi verkligen är och som ger oss chansen att glömma den gråa vardagen där hemma med sina alarmklockor, sega datorer och tomma bankkonton. Människans naturliga fiende Gäddan skulle få sota för all missbehandling vi råkat ut för under året, GäddHunt 5 var i full gång!

Jakten, tävlingen och myten GäddHunt ökade för andra året i rad deltagarantalet. Hela sju blodtörstiga jägare hade vässat mustascherna, mödosamt valt ut gäddbonkare och legat i hårdträning hela vintern. Så det var testosteronstinna Hunters som traskade genom skogen ner till vattnet. Men döm om vår förvåning när vattnet inte var kvar! Våra penningkåta el-bolag har pumpat våra jaktmarker hela vintern och sänkt vattennivån med hela 70 cm! Dom fina vassruggar, som så generöst har erbjudit vilda jaktscener tidigare år, var flera meter från vattnet. Kvar var bara en massa lera och tusentals pilska paddor som ogenerat gjorde mer pilska paddor. Längre ut var det för grumligt och oskyddat vatten för att erbjuda några gäddor.

Hunten genomfördes ståndsmässigt ändå med massor av bejublade nertrampningar och regelrätta djupdyk. Årets rookies genomförde samtliga mandomsprovet och är alltså berättigade häftiga huntersnamn nästa år. Alla var överens om att det var nyttig träning, och känslan att få se någon gå ner sig är värd all smärta bristen på nybonkad gädda skapar. Nästa år kommer vi tillbaka; större, styggare och blodtörstigare!

GäddHunters 5 var en tjusig samling av homosapiens finest!
Storsluggern Englund filar till Gäddbonkaren
Årets coolaste utstyrsel stod Björterator för.
Anders McBonk och Storsluggern Englund letar efter vatten i leran.
Förra året gick vattnet till pungen, gissa om det var ett besviket gäng.
Den första till sterilesering var Anders McBonk.
Björterator visade lite dödlig teknik med hjälp av Storsluggern Englund.
I desperation över den dåliga utdelningen försökte Danielsson McButch och Anders McBonk dränka sig. Det kalla vattnet föll dock inte i smaken... 17 april bjuder inte på varmt vatten!
Dom två Gäddrookies som var med genomgick provet, som dom förövrigt pajade.
Storsluggern Englund och Björterator ser inte helt nöjda ut med rookie´s prestationer.
En dyngblöt Danielsson McButch fastnar till allas förtjusning.
Anders McBonk med en fet blodigel, och det som sitter på pinnen är också en igel.
Albin The Gäddslayer sumerar GäddHunt 5 med en mustasch som vill så mycket mer.
Till Topps!