Fyra påkar, två järnrör, en whisky, sju grader i luften, fyra i vattnet, ett kallt duggregn och cigarröken låg tät. Människans nemesis skulle ännu en gång få betala ett högt pris för att den valt att leka i SockerOllons vik. GäddHunt 6 var ett fruktansvärt faktum!

Sex modiga män valde att sluta upp under föreningsårets absolut mest galnaste och blodtörstiga upptåg; GäddHunt. Efter en ovanligt långdragen vinter så släppte isen och lördagen den 29 april kunde äntligen gänget kliva ner i jaktmarkerna. Och efter förra årets brist på vatten (Läs reportaget från GH5!) så var det ett totalt övertänt jaktlag som styrde kosan mot den klassiska viken för att få utlopp för de aggressioner som byggts upp under året. Men om det saknades vatten då så var det totala motsatsen nu! Redan på vägen ner mot vassen gick vattnet över stövelkanten och den första pungträffen kom redan efter någon minut. Lägg där till att det var ett konstant duggregn som sirlade ner så förstår ni att det var ”stridspitt och pansarpungs- läge” hela jakten.

Men beslutsamheten att genomföra en regelrätt Hunt gjorde trots detta att gänget kämpade på i det meterhöga vattnet. Särskilt jaktlagets veteraner ville visa att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga mängder testosteron, och jagade ivrigt på årets två juniorer. Dessa fick som vanlig kutym genomgå ett mandomsprov där, de genom ovanlig uppfinningsrikedom, visade sig värdiga att få kalla sig äkta GäddHunters.

Fågelinfluensa

Gäddor var annars en bristvara och under hela Hunten såg man endast ett fåtal blodtörstiga bestar, vilka hade ett stort övertag i det djupa vattnet. Istället så skulle man stöta på något som man aldrig tidigare mött i GäddHuntens ärorika historia; en and. Aldrig har väl en fågel valt ett sämre tillfälle att flyta förbi än när sex skoningslösa mördarmaskiner med påkar i handen, och som bara letar efter en ursäkt att få klubba ett oskyldigt djur, står i vassen. Men till allas uppgivenhet så hade någon redan avslutat jobbet och ankan var således stendöd. Naturligtvis så har det inte undgått föreningen att en viss influensa härjat i landet en längre tid och man beslöt sig för att undvika att genomföra hjärt- och lungräddning.

Efter att ha konstaterat att det enda man skulle lyckas att ta livet av under GäddHunt nummer sex var den egna spermieproduktionen, så avslutades Hunten efter strax över en timme i vattnet. Blöta, frustrerade men med hopp inför framtiden styrdes färden hem igen – Nästa år ska dom få, människans nemesis; Gäddan...

Well ladies, make your pick...
Läckrast i skogen, Storsluggern Englund.
Hunt, coolare än så blir inte ett märke!
Juniorerna Tony & Christian smyger försiktigt...
Samtidigt som Slayer inte är lika försiktigt och får betala med en sterilisering!
Davelove Killswitch posérar framför jaktmarkerna...
Plötsligt finner man Gäddspillning!
Rookien Tony fuskar och kastar stockar i vattnet inför mandomsprovet...
Till veteranernas mindre roade utryck!
Så de bestämmer sig för att hjälpa rookie nummer 2, Christian lite på traven...
Enda fångsten under GäddHunt 6!