Spark VM 1999

En kulen vinternatt 1999. Inför ett stundande världsmästerskap satt fyra män och jobbade på ett kortvarigt projekt, som senare skulle komma att bli större än de någonsin kunnat ana...

Under Världsmästerskapet i spark, den 20 februari i Arvika, så stoltserade anmälningslistan med: Team SockerOllon-99. Laget fick nöja sig med en sjundeplats i detta första framträdande som skulle bli startskottet på sagan om SockerOllon.

Efter det första internationella framträdandet väcktes många existentiella tankar hos grundarna. Det fanns ett sådant tydligt sug efter ett vidare arbete med SockerOllon att det var oundvikligt: År 2000 klubbades SO´s första styrelse igenom och samma år blev SockerOllon en officiell förening. Det skulle dröja ytterliggare tre år innan föreningens tydliga målsättning infriades; VM-Guld i spark! Under sommaren som följde genomfördes också en maratonresa på spark. Sommarsparken som den skulle komma att kallas har blivit en stadig tradition och varje sommar görs en långdistansresa på Sveriges vägar. Trots att spark har varit föreningens signum klubbades inte utskottet SockerOllon Spark (SS) igenom förrän sju år efter första tävlingen. Men numer är SS förmodligen världens starkaste sparklag och ställer årligen upp i internationella tävlingar. Tills dags dato har dock de milda vintrarna gjort att föreningen inte fått försvara sin VM-titel, men när den dagen kommer är de garanterat redo!

SockerOllon Flying Hippos

Förutom föreningens äldsta idrottsgren så växte snabbt andra idrotter ut ur föreningsträdet. Ett innebandylag såg ljuset samma år som sparken och har verkat i de flesta korpserier och innebandycuper i Värmland sedan dess. 2005 fick laget en egen föreningsmaskot och tilläggsnamnet Flying Hippos.

SockerOllon Croquet Club

Eftersom både spark och innebandy är säsongssporter letade föreningen med lampa och kompass efter en lämplig sommarsport. De fann den i Krocket. 2005 klubbades ett krocketutskott igenom och SockerOllon Croquet Club var ett faktum. Flera tävlingar hade SCC med på anmälningslistan under sommaren, och redan i det första Svenska Mästerskapet lyckades föreningen borga ett silver i Svensk dubbel. Föreningen har sedan krocketstarten haft en raketartad utveckling och numera är det över tio singelspelare i SCC.

Vision & Framtid

Naturligtvis har SockerOllon massor av andra projekt, tävlingar och tester som flyttar gränserna för vad som är möjligt inom en förening. I framtiden kommer SockerOllonsagan att innefatta alla i samhället. I en värld som blir allt mer materialistisk och klassindelad behövs det någon som visar vägen mot framtiden utan skygglappar. SockerOllon tar med glädje emot stödmedlemmar, sådana som vill vara med och påverka men också dom som bara vill haka på tåget. Vi vet att vi behövs och kommer att ta alltmer mark så länge vi kör på. Var med och se den utopi som ligger framför oss, snart så kommer vi inte att se vart vår vision börjar och vart framtiden tar vid.

SockerOllon kommer du att märka, påverkas och "väckas" av alltmer i framtiden. Kalla det världsherravälde, nirvana eller kärlek - vi kallar det SockerOllon!
Spark VM 2003
Gäddhunt 2005
Demon 2005
SommarSparken 2004
SommarSparken 2005