Alla som trodde att SockerOllon var galna har nu fått bekräftelse! Den 8-9 Augusti så genomförde SO:s världsmästargäng; Tomas Englund, Christian Nilsson och Henrik Bodin, vårt absolut hårdaste test: Grums till Göteborg på Spark!

Projektet som startades klockan 06:00 vid Grums Tågstation, började som en tokig idé redan i vinter, närmare bestämt efter att VM-guldet var säkrat. SockerOllon hade ju inte bara plockat hem äran och medaljer, utan hade också vunnit varsin sparkstötting. Så varför ha tre sparkar liggandes under sommaren när man kan åka en sväng, tänkte någon lite för högt och så var det full rulle i verksta´n igen. Det var ju inga problem att få sponsorer med på ett så ovanligt jippo och innan vi visste ordet av så var det ingen återvändo längre! Varför vi valde Göteborg som slutmål var enkelt, det låg ju söderut på kartan och då var det ju sonika mest bara nerförsbacke hela vägen. Men efter några mil så fick vi skrämmande erfara att hela vår Geografiutbildning hade varit en lögn! Och att det inte ligger en skidort någonstans efter Åmål är underligt då det nästan blev syrebrist i dom branta stigningarna vi fick göra! Men mest irriterande var ändå Mellerud som flyttade sig och levde rövare med oss när vi var som hungrigast! Att det var en hård resa kan vi förtydliga genom att bekräfta att Christian fick bryta efter första dagens förslitning på kroppen! Ryggen och höfter hade helt pajat och det är ett styrkeprov att Christian lyckades så långt ändå. Efter att vi hade totalt hjulhaveri på de återstående sparkarna plus att vi förlorade tid på brytningen och mediaintervjuer, så fattades beslutet att vi skulle ta en transportsträcka på 5 mil. Detta för att vinna tillbaka den förlorade tid vi tappat och för att säkra att vi nådde målet i tid. Så vi förflyttade oss förbi Vänersborg och Trollhättan och slog läger i Lilla Edet. Där fick vi utföra en större service på sparkarna innan vi slutade dagen i tältet. Efter att fått sova ut hela 20 minuter i det iskalla tältet så vaknade Tomas och Henrik halv 6, och efter en timmes dusch och en rejäl frukost betående av 90% choklad i olika former, så var vi redo för dag två. En dag som gick lika bra som solen brände vårt likbleka skinn. Vi hade ett ofattbart flyt och nådde Göteborg redan klockan 14, vilket så här i efterhand gjorde att vi ångrar att vi hade genomfört transportsträckan. Men efter att ha åkt över 18 mil på två dagar så känns det inte som om man misslyckats, vi var ju framme vid målet. Och i Göteborg hade dom lämpligt nog ställt till med ett rejält kalas för att hedra hjältarna i SockerOllon!
Tre Världsmästare, tre Sparkar & ett Mål!
En mil ifrån Grums fick vi omstrukturera (läs dumpa) packningen!
Wax on Wax off! Tomas smörjer linement på en trasig Christian.
Vänster: SockerOllon märkte ut sig i Drive In-kön på McDonalds, det måste vara första gången någon beställt käk ifrån en spark? Ovan: Vackra omgivningar i ett strålande väder. Att svepa genom sommarsverige på en spark är livet...
Henrik försöker se ut som om det inte gör ont överallt
SockerOllon åker utomländs. Västra Götalands län för att vara exakt.
-Bara en minuts vila till!
Telefonen ringde mest hela dagen och vill man inte sluta i ett dike så är det bäst att stå still!
5 mil åkta och det är fortfarande skitkul!
Här stannade det snälla människor & bjussade på proviant...
...så det lönar sig att vara Världsmästare!
Home Sweet Home! Fast så jävla sweet var det inte, mest kallt och fuktigt.
I Lilla Edet så fick vi göra en total service på racersparkarna!
...då hjulen var minst sagt slitna!
Tomas meckar spark.
Dag 2, Utvilad, uppvärmd & nytvättad.
Bakom dom glada minerna är det dock sorg efter Christians brytning.
Några kilometer från Lilla Edet så upptäckte vi att några Goá Fans hade sätt upp en Banderoll! Och vid en närmare titt så upptäckte vi tom. en maskott! (Maskotten som heter Johan bor numera hos Tomas).
-Fan ja ä säker på att McDonalds låg här!
Skavsår har dykt upp på de mest märkliga ställen, men nu närmar det sig.
Rosa ledartröjor och Sparkar! Kan det bli manligare?
...och när vi entrar Kommunen och ser Angeredsbron så blir man inte direkt ledsen.
I Göteborg, påväg ner mot Avenyn
Vi passerade här Ullevi där en massa glada göteborgare ville hälsa.
...så det var bara att ta fram autografpennan och börja signera.
14:00 Efter att ha åkt två Vasalopp på två dagar, så går vi i mål på avenyn!
En öl smakar aldrig så gott som den gör efter en 18 mils sparktur i augusti, vi lovar!
Ett sent nattsuddfoto på ett par solbrända hjältar.
Vi vill tacka följande som hjälpt oss göra verklighet av Sommarsparken: Wermlands Håltagnings Service, Vansbro SparkFabrik, Hagbergs Reklam, McDonalds i Säffle, Bröderna Blom, Samt alla ni som tutat, vinkat, hejat, skakat på huvudet & på alla andra sätt hjälpt oss mot vårt mål!
TACK!

Tidningsartiklar

Till toppen!