Tidigare stod skidbackarna tomma under sommarsäsongen. Tills någon lat fartdåre kom på att det är mindre jobbigt och roligare att åka i nedförsbacke, riktigt roligt! Även om sporten Downhill existerat sedan 70-talet så är det framförallt under de senaste åren som man sett stora vinster med att driva slalombackar på sommaren mot just cykelåkare. Helt plötsligt får man möjlighet att få inkomst på liftkort även i gassande sommarsol!

Så var det äntligen dags. SockerOllon har fått tummen ur att ta sig an denna klassiska och gigantiska löparfestival som Göteborgsvarvet lovar att vara. Mer än 50000 löpare ska ta sig an Göteborgs gator, broar, höra folkets jubel och springa de 21 km det innebär.
SockerOllon vad taggad till tusen för detta, let´s go

Resan

Temperaturen ute visar -19 grader, solen skiner, isen är tjock och vinterlandskapet sträcker sig så långt ögat kan nå. Det enda som saknas är isbjörnar, inlandsisen och jultomten. Nej, det är inte nordpolen jag pratar om utan Mariebergskogen i Karlstad, Värmland, Sverige! Trots detta klimat och förutsättningar med risk av köldskador på ställen du inte visste fanns så arrangerades en löpartävling den 19/1 2013, Icebug Winter run Karlstad. SockerOllon Running Hippos var inte sena att anmäla sig såklart!

För första gången har SockerOllon tagit sig utanför skandinaviens gränser för att testa på något.
Platsen föll på London och ett terräng och hinder lopp som, av denna kaliber och längd, annordnades för första gången i England.
SockerOllon tog en flygtur och testade, Spartan Race: Beast version.

Taggar

En relativt ny tävling i vårt grannland Norge där man ska bestiga en slalombacke. 2,7km uppför backar med en höjdskillnad på 407 m mellan start och mål. Detta lät intressant och SockerOllons löpare, Running Hippos, tog på sig skorna, putsade låren och tog sats. Dags att bestiga Oslos brantaste!

 

Vad kan vara bättre än bastu, pilsner och hockey? Jo bastu, pilsner och livehockey naturligtvis!

Nu skulle Sockerollon ta klivet ut i världen till vårt härliga grannland Norge för att springa stäckan 42 195 meter.  Anders Wilhelmsson var personen som antog utmaningen och hade en något udda vecka innan genom att bli pappa för andra gången och fick ligga inne på sjukhus. Bättre uppladdning har gjorts men Anders brydde sig inte nämnvärt och var taggad till tusen.
Hur svårt kan det vara egentligen?

Dagen D, den 25/9 2011

 

Utmaningen är en multisporttävling där Värmlands största motionssadister går samman och drar en bana som får vilken självplågare som helst att få något vått i blicken. Tvåmannalag ska kämpa sig igenom grenar som löpning, paddling, mountainbike, orientering, simning och olika äventyrsmoment. 2011 ingick också tävlingen i Svenska Multisportcupen och hade alltså SM-status. Självklart var det dags att för SockerOllon att testa om Utmaningen verkligen gör skäl för sitt namn eller om det bara är en söndagsutflykt för barnen.

Hopp från Utmaningen i Karlstad 2011

Sidor

Prenumerera på Sockerollon artiklar