Bland stubbar, stock och elaka kvistar till djupaste och blötaste kärrmarken mitt ute i vildmarken och som en liten glad slutkläm, rätt ner i Vänern! Det var vad som väntade när SockerOllons första lag tog sig an Tjurruset 2008! Solen sken, fåglarna kvittrade och 793 tappra självplågare sprang iväg längst den hårt kuperade banan! Det hela började enkelt via gräsfält upp mot Skutbergsskogen innan man fick rejäl bottkänning uppe på kärren. Där gick det omöjligt att undvika att helt trampa ner sig vilket skulle spela mindre roll då man ändå snart skulle få komma ner till Vänern och det 13 gradiga vattnet. Innan målgång fick man ta sig över hopphinder, stora skumgummimattor och ännu större spånhögar. Något som kunde vara väl så svårt när man kylt ner de redan stela musklerna.

Tjur, tjurigare ledgångsreumatism!

Trots att det var Tjurrus så såg vi aldrig till några tjurar fast emellanåt lät det allt som man hade en tjur i nacken när någon kärlkrampande medelsvensson fått för sig att röra på den soff-förslappade baken! Fast det kanske snarare var det ”tjuriga” tillstånd man hamnar i, när man för tjugonde gången trampat ner sig i ett kärr, man åsyftar med namnet? Vi märket dock inte av så många sura miner trots att det var mer än välbesökt ute i spåret. Det blir naturligtvis inte tomt på banan när nästan 800 personer ska ut på, stundtals obefintligt små och elaka, skogsstigar. Och just att man ibland fick stå och springa på stället gjorde att man kom ur tempo. Fast för vissa kunde ju dessa ofrivilliga pauser vara rena himmelriket då de stela styltorna fick vila några sekunder. Lagets siste man tillika reportagets skribent hade sådana kramper när det återstod 2 kilometer att vilken tant med ledgångsreumatism som helst kunde sprungit om! Då var det, enligt eget utsago, inte så dumt när det var kö inför ett hinder.

Spurtstrid!

Spännande var också att det blev en hård spurtstrid om jumboplatsen i SockerOllon då Christian Nilsson han upp Henrik Bodin den sista kilometern och dessutom spurtade först in i mål! Att man använder streckkodsavläsare vid målgången är kanske inte helt okej ur ett sådant perspektiv då det var hundradelsjämnt in mot mål men flera sekunder i resultatlistorna. ”Vi hoppas man kan investera i chip nästa år så man slipper slåss vid målgång” sa en dålig förlorare vi inte nämner vid namn. En annan sak som man blev ganska besviken på var bristen på kilometermärkning utefter banan. När man trampat ner sig till öronen i något kärr längst upp i ingenstans så kan det vara en tröst att veta att man avverkat si och så många kilometer.

Brödrafight och 112 fördömda!

En som gärna skulle velat veta sträcka/tid var lagets vinnare Anders Wilhelmsson som retsamt precis hamnade på fel sida om timmen på den svåra banan. Den interna brödrafighten mellan Peter och Andreas Johansson vanns av Peter som visade att gammal är äldst. Att Peter använt Andreas som hare större delen av loppet hör helt till reglerna när det handlar om brödraprestige! Fullständiga tider finner ni här.

Enligt resultatlistan var det 681 som tog sig i mål på 2008 års Tjurrus. Hur många som fortfarande irrar runt ute i skogen vågar vi inte spekulera kring men nog är det ett gott tuffhetsbetyg till banan när 112 personer inte kom hela vägen. SockerOllon spottar ut mossan, konstaterar att vi klarade en 24 plats i lagkampen och att vi kommer igen nästa år. Då med det självklara målet att avancera på resultatlistan och att vinna kostymkampen!

Det går enligt vissa rykten ett mindre manligt Tjurrus i Stockholm. Innan vi har fått testa det så måste vi ändå förutsätta att det är fjolligare och något som man kan genomföra med nypermanent och med handväskan på armen. Den tjur som lever får se...

Tjurar verkar vara årets tema för SockerOllon. För några veckor sedan sprang man i Red Bulls vattenbollar och lördagen den 20 september var det premiärtest av IF Götas terrängtävling Tjurruset. Tävlingen som sträckte ut sig 11 kilometer från start till mål var dragen för att orsaka största möjliga smärta i muskler och leder. Tydligen hade man anlitat en liten pojke, som vanligtvis plågar myror med förstoringsglas, till att designa banan!

SockerOllon sprang Tjurruset 2008!

Kordination & Sex i skön symbios under värmingen!
Leendet avslöjar vilka som är nybörjare.
Någon klant hade lämnat en massa bildäck i spåret!
Wille besegrar vattnet!
Andreas stannar till lite och njuter av temperaturen
Christian plöjer vattnet som en oceanångare!
5 manliga män njuter segerns sötma!