Tidernas första SockerOllon Trophy avgjort!

 

Klockan 9:00 började dagen som inte skulle vara avgjord förrän elva timmar senare. Fem lag i varje grupp spelade ett rakt seriespel där förloraren fick åka hem och skämmas redan innan slutspelsfesten börjat. De lag som inte fick vara med om det roliga var Team Svizza från Kil och Team Slottsbron från Slottsbron. Varje grupplag fick sedan, beroende på hur strålande/uselt man skött sina innebandyklubbor, möta ett lag ur andra gruppen i en direkt avgörande kvartsfinal. Så här slutade kvartsfinalerna:

Kvartsfinal 1 Jocell Urmelkutt MK 7-3

Kvartsfinal 2 Sarggrävers Arnessons 7-3

Kvartsfinal 3 Sirius Tigers Station 120 2-0

Kvartsfinal 4 SFH Hölö 2-3 ef straffar.

Inga skrällar i kvartsfinalspelet förutom när Hölö lite oförskämt dängde värdlaget SockerOllon. Dom flygande flodhästarna klarade dock av att kämpa in reducering och därefter kvitteringsmålet när endast 18 sekunder återstod av matchen. På det viset kunde man sin vana trogen förlora på straffar istället. Jocell, Sarggrävers, Sirius Tigers och Hölö vidare till semifinaler:

Semifinal 1 Jocell Sarggrävers 5-1

Semifinal ett mellan de båda Kilslagen Jocell och Sarggrävers blev aldrig spännande då Jocells revanschlusta från Vårcupen hade dröjt sig kvar. Promenadseger för Jocell.

Semifinal 2 Sirius Tigers Hölö 4-3 ef straffar.

Den andra semifinalen mellan Sirius Tigers och hockeykollektivet Hölö blev dramatisk. Efter att Hölö tilldömts straff i slutminuten (spelare i målgården) så orkade man kvittera och ännu en gång få chansen att avgöra på straffar. Hölös odraftade prisjägare Mattias Andersson såg ut att bestämma över all straffläggning för dagen, men hjälte blev istället Sirius målvakt Mikael Wikström när han räddade Pär Bäckers avgörande straff. Sirius Tigers vidare till final.

Final Sirius Tigers - Jocell 3-4

Mötet mellan de båda lagen i gruppen hade slutat 3-3 och det var således mycket spännande inför finalrysaren. Tyvärr lyckades Jocell tidigt ta kål på spänningen när de gjorde två mycket snabba mål. De kunde därefter spela avslappnat och låta Sirius göra misstag. Det blev en stundtals grinig final där utvisningarna haglade och känslorna rann över. Tigrarna ska dock ha en eloge för att inte sluta spela och när det bara återstod en halvminut av matchen reducerade man till 3-4. Men närmare än så kom man inte och Jocell kan nu i ett år bete sig precis hur odrägligt som helst efter att ha plockat hem tidernas första SockerOllon Trophy. Grattis Jocell!

Vi i föreningen vill passa på att tacka alla deltagande lag för en mycket trevlig cup och hoppas att ni kommer tillbaka nästa år. Ett stort tack också till Jonas Snäll och Kilskorpen för hjälpen med cafeterian, Rickard för hjälpen i sekretariatet och ni alla Ollon som hjälpte till att ro cupen i land, vi syns nästa år!

Hundra män stod på slagfältet men endast tio skulle stå segrande kvar när dimman väl lagt sig. SockerOllon Trophy, föreningens nyinstiftade innebandycup, gick lördagen den 14 april av stapeln och bjöd både på blod, svett och tårar.

De tio lag som kämpade om titeln hade alla utom ett förankring i Värmland, Vänersborgslaget Sirius Tigers. Och just Tigrarna från söder skulle visa att deras bollskickliga innebandy var mycket svårslagen! Endast mästarlaget från Kil, Jocell, för dagen toppat med några riktiga toppspelare, lyckades bita ifrån och slå tigrarna på tassen. Men vi börjar med att berätta sagan från början.